Flor de Pingus – Peter Sissecks "lillebror", der tog verden med storm

Flor de Pingus – Peter Sissecks "lillebror", der tog verden med storm

Sep 11, 2025phileas@thecompany.dk User

Flor de Pingus – Peter Sissecks "lillebror", der tog verden med storm

Når man siger Pingus i vinverdenen, løfter selv de mest hårdkogte vinsnuder øjenbrynene. Det er en af Spaniens absolut største vine – og samtidig en vin, der cementerede danskeren Peter Sisseck som et af de største navne i moderne vinproduktion.

Men hvor Pingus er nærmest uopnåelig for de fleste, kom der i 1995 en lillebror på banen: Flor de Pingus. Og ja, “lillebror” er måske et misvisende ord, for Flor de Pingus er alt andet end lille.

Historien om en dansk vinhelt i Ribera del Duero

Peter Sisseck landede i Spanien i starten af 90’erne, egentlig for at hjælpe sin onkel (vinmager Peter Vinding-Diers) med et projekt i Rioja. Men Ribera del Duero trak ham til sig – og her begyndte eventyret. På et tidspunkt får han øje på nogle gamle Tinto Fino-parceller (Tempranillo) og beslutter at lave sin egen vin. Det blev Pingus – en vin, der nærmest fra første årgang i 1995 blev en legende, ikke mindst takket være Robert Parker, der udråbte den til noget af det mest exceptionelle fra Spanien nogensinde.

Men Sisseck vidste også, at Pingus var for sjælden, for eksklusiv og for dyr til at blive andet end et ikon. Han ville lave en vin, som flere kunne få fingre i – uden at gå på kompromis med kvaliteten.

Flor de Pingus – essensen af Ribera, tilgængeliggjort

Flor de Pingus kom til i 1995. Her arbejder Sisseck med druer fra udvalgte marker omkring vingården, og i modsætning til Pingus (der laves i mikroskopiske mængder), produceres der nok til, at man rent faktisk kan smage den uden at pantsætte bilen.

Flor de Pingus er dyb, mørk og intens – men samtidig silkeblød og elegant. Den har Sissecks signatur: et nærmest perfekt balancepunkt mellem power og finesse. Her er Ribera del Duero, når det er mest raffineret: modne mørke bær, viol, lakrids, krydderier, og en struktur der gør, at vinen både kan drikkes ung og gemmes i mange år.

Ikke en “anden vin” – men en vin i egen ret

Det smukke er, at Flor de Pingus aldrig har været tænkt som en “anden vin” eller et restprodukt. Den er skabt fra starten som et selvstændigt projekt – og derfor står den også helt på egne ben. I dag er den uden tvivl en af de mest eftertragtede vine fra Spanien, og den har gjort sit til, at Ribera del Duero for alvor er blevet sat på verdenskortet.

Hvorfor elsker folk Flor de Pingus?

  • Fordi den er skabt af en dansk vinmager, der med kompromisløshed og vision har skabt en moderne klassiker.

  • Fordi den kombinerer Ribera del Duero’s vilde kraft med en næsten burgundisk elegance.

  • Og fordi man her får en bid af Pingus’ magi – til en pris, der stadig er i en helt anden liga end “storebroren”.


👉 Kort sagt: Flor de Pingus er Peter Sisseck på flaske – kompromisløs, visionær og helt sin egen.


More articles