Serra Domenico

Filter:

Availability
0 valgt Nulstil
Price
Den højeste pris er 155,00 kr Nulstil
Fra kr.
Til
kr.

3 produkter

Spumante Brut Rosé “Edoardoprimo”
Serra Domenico
Spumante Brut Rosé “Edoardoprimo”
Normal pris 140,00 kr
Piemonte Barbera doc “Duecentotrentuno”
Serra Domenico
Piemonte Barbera doc “Duecentotrentuno”
Normal pris 125,00 kr
Barbera d’Asti docg “La Padrona”
Serra Domenico
Barbera d’Asti docg “La Padrona”
Normal pris 155,00 kr
Serra Domenico

Serra Domenico

Serra Domenico – syv generationer i vinens tjeneste

I hjertet af Piemonte, midt mellem bakkerne omkring Agliano Terme i Asti, ligger Serra Domenico – et familieejet vinhus med mere end 250 års historie i jorden. Her har familien Serra dyrket vinmarker siden 1700-tallet, og man fornemmer hurtigt, at der ikke er tale om et moderne projekt, men om en tradition, der er vokset og modnet gennem generationer.



Historien tog for alvor form i 1960’erne, da Giuseppe “Pinòto” Serra overtog den gamle Cascina dell’Avvocato og begyndte at lave sin egen vin. Sammen med sin søn Guido samlede han i 1970’erne flere små vinmarker i bakkerne omkring Agliano og lagde fundamentet til det, der i dag er et af områdets mest autentiske vinhuse. I dag er det sønnesønnen Domenico, sammen med sin egen søn Lorenzo, der fører traditionen videre – og som navnet antyder, er det blevet et helt familiefirma i ordets bedste forstand.

Serra Domenico er en af de producenter, der minder os om, hvorfor vi elsker vin fra Piemonte. De laver ikke vin for at imponere – men for at udtrykke det sted, de kommer fra. Hver flaske fortæller historien om stejle bakker, gamle stokke og en familie, der kender hver eneste klump jord.

De arbejder udelukkende med lokale druer, især Barbera d’Asti, som i Agliano Terme finder nogle af sine bedste voksesteder. Alle vinmarker dyrkes med respekt for naturen – uden unødvendig kemi og med stor fokus på biodiversitet og jordens balance. Mange af deres principper ligger tæt på det økologiske og biodynamiske, selvom familien ikke gør et stort nummer ud af certificeringer. For dem handler det ikke om etiketter – men om, at jorden skal have det godt, hvis vinen skal smage ægte.

Høsten foregår i hånden, og hver vinmark vinificeres separat, så man kan smage forskellen fra mark til mark og fra årgang til årgang. Vinene gærer roligt og naturligt, ofte med druernes egne gærstammer, og lagres derefter i en blanding af stål, store fade og beton. Filosofien er simpel: man skal kunne “smage klasen i flasken”.

I dag står Serra Domenico som et moderne, men jordnært vinhus – stadig familieejet, stadig med hænderne i jorden og hjertet på rette sted. De laver vin, som ikke forsøger at være noget, den ikke er. Vin med nerve, dybde og oprigtighed – ægte piemontesisk håndværk, uden filter.


 

 

Andre lækre sager