Peter Vinding-Diers Montecarrubo

Filter:

Availability
0 valgt Nulstil
Price
Den højeste pris er 2.995,00 kr Nulstil
Fra kr.
Til
kr.

4 produkter

Montecarrubo Cuvée Speciale 2020
Peter Vinding-Diers
Montecarrubo Cuvée Speciale 2020
Normal pris 350,00 kr
Peter Vinding-Diers Smagekassen
Smagekasse / 6 flasker
Peter Vinding-Diers Smagekassen
Normal pris 2.100,00 kr Udsalgspris2.247,00 kr
Udsolgt -7%
Montecarrubo & Château Rocheyron Smagekasse
Smagekasse / 6 flasker
Montecarrubo & Château Rocheyron Smagekasse
Normal pris 2.150,00 kr Udsalgspris2.397,00 kr
-10%
Sisseck & Vinding-Diers Smagekasse
Smagekasse / 6 flasker
Sisseck & Vinding-Diers Smagekasse
Normal pris 2.995,00 kr Udsalgspris3.398,00 kr
-12%
Peter Vinding-Diers Montecarrubo

Peter Vinding-Diers Montecarrubo

Peter Vinding-Diers er ikke bare endnu en vinmager. Han er en af de der sjældne figurer, der har været med til at forme moderne vinproduktion, ikke fra et skrivebord, men med fingrene i jorden – i Bordeaux, Ungarn, Sydafrika og nu Sicilien. Han er dansk, ja, men først og fremmest er han en vinens opdagelsesrejsende. En, der hele sit liv har insisteret på at forstå vinens dybeste lag. Ikke for at imponere, men for at komme tættere på det, der gør vin levende.

Efter årtier med vilde projekter, kæmpe ambitioner og banebrydende resultater i bl.a. Bordeaux (hvor han revolutionerede brugen af naturlig gær) og i Tokaji (hvor han var med til at sætte en ny standard for søde vine), har Peter fundet sit hjem i noget langt mere stille: en udslukt vulkan på Sicilien.

Her – tæt på Siracusa, med udsigt over det Ioniske hav – ligger Montecarrubo. En lille vingård med enorme ambitioner, men uden nogen form for støj. Sammen med sin hustru Susie producerer Peter vin, som føles præcis lige så kompromisløs, som han selv er. Det er ikke vin, der prøver at please alle. Det er vin, der er lavet med tanke, erfaring, og en urokkelig tro på terroiret.

Montecarrubo er i dag mest kendt for deres elegante og rene vine på Syrah – men ikke som du kender det fra Rhône. Her på Sicilien får druen noget andet. Noget vildere. Noget dybere. Kombinationen af høj beliggenhed, vulkansk jord og havets nærhed giver vinene en intensitet og struktur, der løfter dem op blandt nogle af de mest interessante rødvine i Italien lige nu.

Produktionen er økologisk og lille. Det meste arbejde foregår i hånden. Ingen unødvendige indgreb. Ingen dikkedarer. Kun det nødvendige. Filosofien er klar: god vin starter i marken – og man skal blande sig så lidt som muligt undervejs. Resultatet er vine med nerve, saft og en helt særlig vibrerende energi.

Hos Backstage Wine har vi haft fornøjelsen af både at møde Peter og smage os igennem hans vine. Og vi kan sige det, som det er: det er vin, du mærker. Ikke bare i munden, men også i kroppen. Det er vin, der føles som summen af et levet liv. Et liv med mod, fejl, stædighed og en ufattelig kærlighed til vin.

Peter Vinding-Diers laver ikke vin for markedet. Han laver vin for dem, der virkelig vil lytte.

Andre lækre sager